Beregn lånet ditt raskt og enkelt med vår lånekalkulator

kr.
%
kr.
kr.
Betalingsfrekvens
mai 2024198,34 kr4,17 kr217,51 kr801,66 kr
juni 2024199,17 kr3,34 kr217,51 kr602,49 kr
juli 2024200,00 kr2,51 kr217,51 kr402,50 kr
august 2024200,83 kr1,68 kr217,51 kr201,67 kr
september 2024201,67 kr0,84 kr217,51 kr0,00 kr
Søk nå

Vår lånekalkulator er et effektivt verktøy som hjelper deg med å beregne potensielle kostnader for ditt kommende lån.

Kanskje du er i en situasjon hvor du vurderer å søke om et hurtiglån eller forbrukslån? I så fall kan du få en oversikt over de mulige kostnadene som kan oppstå i den forbindelse. Ved bare å angi lånebeløpet, rentesatsen og løpetiden, vil du raskt få et bilde av hvilke økonomiske kostnader et eventuelt lån vil medføre.

Lånekalkulatoren er en nyttig funksjon som gjør det mulig for deg å ta bedre finansielle beslutninger og skape et godt grunnlag for din fremtidige økonomiske planlegging.

Hva er en lånekalkulator?

Når du vurderer å ta opp et lån, uansett hvilken type det er snakk om, er det alltid en god idé å beregne hva lånet vil koste deg i det lange løp.

En lånekalkulator er et digitalt verktøy som er designet for å gjøre det lettere for deg å beregne kostnadene ved å låne penger. Verktøyet vil hjelpe deg med å vurdere om du kan tilbakebetale det gitte lånet – uten å komme i en vanskelig økonomisk situasjon.

Du kan godt gjøre beregningene uten det digitale verktøyet, men hvis du synes det er vanskelig å holde styr på alle tallene, er den digitale lånekalkulatoren et opplagt valg. Lånekalkulatoren tar til og med hensyn til forskjellige ting som hvor mye du ønsker å låne, rentesatsen samt hvor lang tilbakebetalingsperioden skal være. Basert på disse dataene beregner den dine månedlige betalinger, total betalt rente og de totale kostnadene for lånet fra start til slutt.

Hvorfor bør du bruke en lånekalkulator?

Den finansielle verden er kompleks, og derfor kan det være vanskelig å finne ut de reelle kostnadene på egen hånd. En lånekalkulator kan derfor være ditt digitale, finansielle kompass i en kompleks verden, de færreste forstår seg på.

Det betyr også at du i større grad vil være i stand til å forstå konsekvensene av å låne, noe som gir deg muligheten til å ta bedre og klokere beslutninger som er gode for din økonomiske situasjon.

Du trenger ikke å bruke en lånekalkulator for å låne penger, men det kan være et smart valg hvis du vil være sikker på å unngå feil beregninger.

Hvordan bruker man en lånekalkulator når man tar opp et lån?

Det er enkelt og greit å bruke en lånekalkulator, og her er presisjon nøkkelen til det beste resultatet.

 • Første trinn er å angi det beløpet du ønsker å låne samt rentesatsen og løpetiden, som er den perioden du ønsker lånet skal løpe over.

 • Du kan også velge å legge til etableringsgebyr, månedlig gebyr og betalingsfrekvens til beregningen.

 • Du bør imidlertid spesielt fokusere på rentesatsen, siden selv en liten prosentendring kan påvirke de totale kostnadene på lånet betydelig.

Vi anbefaler også at du tester forskjellige løpetider for å finne en månedlig betaling som passer til ditt budsjett. Husk at dette beløpet verken må være for høyt eller for lavt. Det er imidlertid avgjørende å ta hensyn ikke bare til de månedlige betalingene, men også til den totale kostnaden av lånet – inkludert renter.

Hva betyr de enkelte feltene?

 • Lånebeløp: Det totale beløpet du ønsker å låne.

 • Rentesats: Kostnaden for å låne i prosent.

 • Låneperiode/løpetid: Perioden du betaler tilbake lånet, fra start til slutt.

 • Etableringsgebyr: Et engangsgebyr som kan bli belastet ved starten av lånet. Det legges ofte til lånebeløpet og påvirker dermed den totale summen du skal betale tilbake.

 • Månedlig gebyr: Et gebyr som belastes hver måned i løpet av låneperioden. Det kan inkludere administrative kostnader og andre servicegebyrer.

 • Betalingsfrekvens: Angir hvor ofte du skal foreta betalinger på lånet. Dette kan være månedlig, kvartalsvis eller årlig.

Eksempel på en låneberegning:

Et scenario for et kommende lån kunne for eksempel være som følger:

Du skal renovere kjøkkenet ditt og ønsker å ta opp et lån på 80 000 kr. Du velger en løpetid på 12 måneder samt en rente på 10%.

I dette tilfellet får du ikke rentefradrag. Ditt lån kunne i denne forbindelse se slik ut:

 • Renteutgifter: 8 333 kr.

 • Månedlig betaling: 3 680 kr.

 • Total tilbakebetaling: 88 333 kr.

Hvilken type lån kan du bruke en lånekalkulator til?

En digital lånekalkulator er allsidig og kan brukes for forskjellige typer lån. Det kan være et forbrukslån, billån, boliglån eller et online hurtiglån. Uansett hvilken låntype du søker om, gir lånekalkulatoren deg nyttig informasjon samt innsikt i kostnadene og tilbakebetalingen. Derfor kan du bruke lånekalkulatoren uansett ditt låneformål.

Hvordan sammenligner man lån ved hjelp av en lånekalkulator?

Å sammenligne lån er alltid en god idé før du tar opp et lån. Når du sammenligner lån, stiller du deg selv mye bedre til å kunne velge et lån som passer godt for deg og din økonomi.

Denne sammenligningen blir lettere med en lånekalkulator. Vi anbefaler at du sammenligner månedlige betalinger, total betalt rente og de totale kostnadene for hvert lån.

Til slutt er lånekalkulatoren en usynlig ledsager som guider deg gjennom lånets finansielle labyrint. Ved å bruke dette verktøyet tar du kontroll over din økonomiske fremtid og sikrer at du gjør en veloverveid beslutning som gagner deg både i dag og i fremtiden.